Oct 7, 2008

MorgenYoga!

Fredag kveld var vi oppe hos nabokona og drakk te da hun spurte om vi hadde lyst å være med henne på Yoga dagen etterpå. Det hørtes kjekt ut, og vi sa det ville vi gjerne, uvitende om at neste morgen innebar Yoga klokken 5 (!!). Med godt mot tok vi tidlig kveld og forberedte oss mentalt på en tidlig start neste dag.

Ti på fem ringte vekkerklokka – fortsatt midt på natten! Vi kledde på oss og gikk ut for å treffe nabokona. Selv om det fortsatt var mørkt ute traff vi flere mennesker på vei bort til skolen hvor yogaen holdes hver morgen. Salen fyltes raskt opp og alle var nysgjerrige på disse to jentene som satt forventningsfulle og gjespende på mattene sine. Den neste halvannen timen gikk raskt og ble fylt av mye fnising fra vår side og fra de fleste rundt oss.

Vår stivhet og litt språkforvirring førte til at vi ikke fikk til alle øvelsene like bra (vi velger å skylde mest på språket). Det var likevel fascinerende å følge med i salen rundt oss. Salen var full av kvinner og menn, både gamle og unge. Spesielt imponerende var en rimelig gammel mann rett foran meg som bøyde og tøyde kroppsdelene sine i alle mulige retninger, dette forventes av deg til sommeren morfar! Og pappa har heller ingen unnskyldning lenger, skal du klare dette på dine eldre dager er det bare å begynne å tøye sammen med Emma!

Gjennom hele timen ble det gjentatt ulike setninger på nepali, vi er ikke helt dreven enda så vi forstod ikke så mye men prøvde så godt vi kunne å delta i messingen. Vi var utrolig fornøyde da vi forstod reis deg opp og sett deg ned igjen! Timens høydepunkt var når man stod på alle fire og brølte ut alt man kunne, da gikk det ikke lenger an å holde en alvorlig maske.
Fornøyde med å ha gjennomført timen tuslet vi hjem igjen kvart på syv. Vi måtte forklare nabokona at det var veldig hyggelig å være med, men at det ikke var noe som ville gjenta seg hver morgen. Trøtte og slitne spiste vi frokost før vi måtte ha oss en time på puta. Nabokona stod bare å fniste da hun kom ned med te til oss og oppdaget at vi hadde gått og lagt oss igjen!

Resten av dagen ble litt smålig redusert, vi var trøtte men gikk oss en liten tur i Banepa. Det ble en kort tur da jeg hadde klart å strekke kneet i et forsøk på å komme i lotusposisjon, og på en uforklarlig måte hadde Benedicte fått gangsperr i armhulen. Vi må nok øve litt mer før neste gang!

2 comments:

Anonymous said...

Hahaha geniaalt! :) Bra dere koser dere med trening mindt på natten! Og jeg som trodde jeg trente tidlig? Innen jeg er på vei ut døra med joggeskoene på har dere vært oppe i et par timer.. hehe..

Anonymous said...

Hahahah, strekk i kneet og gangsperr i armhulen :D Utrolig bra!!! -AM-