Oct 3, 2008

Et nytt hjem og en ny familie

Endelig er vi her!
Etter to uker i Kathmandu reiste vi omsider videre til Banepa mandag ettermiddag. Banepa ligger ca 30 km øst for Kathmandu, men pga mye trafikk og dårlige veier tar det rundt en og en halv time å kjøre. Her har vi fått en leilighet, kontorplass på distriktskontoret til Røde Kors og en familie som tar vare på oss.

Leiligheten ligger i et av de flotteste byggene her i Banepa. Det er 5 etasjer med stor takterrasse og en stupa på toppen. Vi bor i andre etasje, og disponerer 4 rom; to soverom, en stor stue og et kjøkken.




Stuen vår

Kjøkkenet

Soverommet

Det var ubeskrivelig deilig å pakke ut av baggen, få klærne i et klesskap og oversikt over hva jeg faktisk har med meg. Vi har hengt opp bilder og fått satt vårt preg på leiligheten, så det begynner etter hvert å føles som vårt hjem.

I resten av huset bor det to til familier pluss noen studenter på en slags hybel. Huseieren bor her sammen med sin kone og datter med sin mann og to barn. De har virkelig tatt oss inn i familielivet sitt! De to minste ungene er veldig nysgjerrige på oss og er støtt og stadig på døren og lurer på hva vi driver med og stikker hodet inn for å se hvordan vi har det. De første dagene ble vi servert både frokost og middag der oppe. Språket har vært et lite problem for oss, men vi tror vi nå har klart å forklare at vi vil lage mat selv, men at vi gjerne vil spise sammen med dem innimellom. Det er ikke alltid like lett å vite hva de forstår eller ikke når de likevel smiler og nikker og sier ”yes-yes” uansett hva du sier. Det er mye aktivitet i huset, spesielt om morgenen. Alle andre er oppe i fem-seks tiden hver dag så da er det mye liv i gangen.

Vi har fått en myk overgang til kontorlivet på grunn av Dahsain som nå har startet. Dette er den største hinduistiske festivalen, og sammenlignes med vår jul. Den går over to uker og fører til mange fridager. Engelskkunnskapene på kontoret er også lave, så vi utnytter fridagene til språkundervisning og i neste uke er vi invitert til Phatan for å besøke familien til Dwarika i noen dager.

1 comment:

Anonymous said...

Så kjekt! Skikkelig hjemmekoselig leilighet og..;) Ser du har fått oss opp på veggen. Litt Iselin og Terje og litt Bob gjør vel alltids susen da så..;)

Godt å høre at du har det fint. Håper du koser dge fortsatt, og ikke savner oss så mye at du har måttet åpne brevet..;)

Stor klem fra Iselin, en tulling og en mops:)