Dec 3, 2008

Today I go nowhere!

obsobs! Skrevet på lørdag, men strømmen gikk så har ikke fått lagt det ut før no! =)

I dag har jeg hatt fri! Og det er en herlig følelse. Foruten å ha vært innom et ungdomsmøte om HIV og AIDS problematikken, før jeg måtte møte en av de frivillige for å gi han noen bilder, har jeg ikke jobbet i dag. Den siste tiden og spesielt uken har vært såpass travel at det har vært skikkelig godt å ikke gjøre noe. Selv om jeg likevel våknet tidlig på grunn av all aktiviteten rundt meg, kunne jeg ligge i sengen å lese bok og ikke stå opp før jeg følte behov for frokost. Vi har hatt tid til å rydde og ta oppvasken som har bygget seg opp på kjøkkenbenken den siste uken, spise god frokost og drikke kaffe mens jeg leste avisen ordentlig. Og i kveld blir det skikkelig god middag, siden vi har hatt såpass god tid har det stått bønner i bløt over natten som har stått på koking i dag som skal stekes i kveld, og serveres sammen med grønnsaker, hjemmelaget guacamole og tortilla lefser! (Det er fasinerende hva man kan klare å få til på egenhånd når man ikke har en Obs eller Rema 1000 i nærheten ;) )

Badri ble invitert på middag og måtte hjelpe oss med å få lefsene runde

Vårt herlige måltid!

Før vi reiste fra Norge ble fleksibilitet nevnt i nesten hver sammenheng med det å være ungdomsdelegat, og vår hektiske hverdag har den siste uken bekreftet dette og gitt oss et innblikk i hva det faktisk innebærer. Vi har fått oppleve de fleste sidene ved det å være ungdomsdelegat; planlegging av ulike programmer, kursholding, samarbeid med andre organisasjoner, informasjonsarbeid, møter og rett og slett bare være til stede på arrangementer. Det er en variert hverdag, og selv om vi har hatt mye å gjøre har det vært godt å ha noe å gjøre og å treffe så mange frivillige. Vanligvis har vi arbeidsdag fra 10 til 5 søndag til torsdag og 10 til 3 fredager, men denne uken har vi stort sett vært på jobb fra halv åtte til nærmere seks-syv hver dag. Lange dager ja – men dog så givenes og på alle måter verdt det når man ser engasjementet man møter blant ungdommen.

Søndag våknet vi opp i Kathmandu etter en kveld med festligheter hos en annen norsk frivillig fra Redd Barna, sammen med mange andre frivillige her i Nepal. Vi fikk tak i taxisjåføren ”vår” i Kathmandu (vi knytter oss kontakter på de merkeligste steder og måter, noe som i grunn er ganske praktisk spesielt når de kjører taxi), og han hentet oss for å kjøre oss til Hovedkontoret til Røde Kors for å hente materiale til kondomdemonstrasjon før vi ble kjørt til bussparken og kom oss på en buss mot Banepa. Vel fremme rakk vi hjemom med tingene våre før resten av dagen ble tilbragt løpende fra det ene møtet til det andre.

Tirsdag og onsdag holdt vi en to dagers trening for en gruppe frivillige her i distriktet om HIV og AIDS. Vi hadde besøk av en fra en annen organisasjon som fortalt om AIDS situasjonen her i Nepal og en HIV informant som fortalte om hvordan det er å leve med AIDS. Resten av kurset holdt vi selv. Dette bar på en del språkproblemer, men med tolking på de viktigste partiene så gikk det helt fint.

Ivrig gruppediskusjon

Veggpuslspill om seksuelt overførbare infeksjoner

Benedicte sammen med noen av de frivillige på kurset

Fredag arrangerte vi en distriktssamling for ungdommen som resulterte i mange gode diskusjoner om hvordan de ønsker at ungdommen skal være organiserte og gav oss ideer til hva vi kan jobbe med fremover. I tillegg fikk de 26 frivillige som var til stede muligheten til å bli bedre kjent med meg og Benedicte, og oppleve hvor glad vi begge er i å leke leker!

Oppgave i samarbeid og å tenke utenfor boksen

Presentasjon av gruppeoppgaver

Leker og energizers må alltid til på kurs!

Utenom dette har vi vært opptatt med å planlegge Verdens Aids Dag som er 1.desember, jeg har vært på besøk på noen skoler og vi har drevet med informasjonsarbeid i lokalavisa. Vi er blitt skikkelige lokalkjendiser her nede, og navnet vårt er minst nevnt i avisa en gang i uken om det ikke er en hel artikkel om oss eller en aktivitet vi har drevet med!

No comments: