Dec 10, 2008

Jakten på Julestemning

Det er ganske rart å tenke på dere der hjemme som er i full gang med førjulsstria, med vasking, baking, julegavehandling og eksamener. Både jul og advent er fremmedord her i Nepal, folk flest vet ikke en gang hva en nisse er for noe! Og å prøve å forklare en nisse er ingen enkel sak, hvert fall fjøsnissen! De på kontoret satt bare og ristet på hodet av oss når vi prøvde å forklare hva det var vi strikket, og Subha lurte på om det var guden vår - så gode forklaringer mottas med takk. På en måte er det veldig befriende å slippe alt stresset, men vi savner virkelig all den kosen som hører adventstida med, tenning av julegater, adventsstaker og stjerner i alle vinduer, julekalendere, pepperkaker, marsipan og julebrus.

Heldigvis klarer vi å få litt julestemning her nede, i helgen fikk jeg pakke fra Norge med Jul på Månetoppen på DVD og Alf Prøysen på lydbok. I 25 minutter hver dag benker vi oss foran PCen og drømmer oss bort til en verden med snø og førjulsstemning. Det er rart å bli dratt tilbake til virkeligheten hvor sola skinner, bussene synger i bakgrunnen og ingen andre enn oss vet at det snart er jul.

Heldigvis vet man også i Nepal å tilpasse seg turistene, og i Thamel (turiststrøket i Kathmandu) har vi fått tak i nisser! De er komt på plass i stua og det er suntala sesong (mandariner), så selv om det ikke henger julelys i gatene, butikkene er pyntet til jul og man får kjøpt verken julemarsipan eller julebrus, så har vi klart å få litt julestemning. I dag er det bare én uke til vi reiser til India, og nedtellingen til Norge har begynt for fullt!

No comments: