Nov 4, 2008

Innenlandsflygning

Å fly innenlands i Nepal er ikke helt som å fly i Norge. Som nevnt i forrige innlegg har vi hatt en uke fri fra jobb pga festivalen Tihar, og mandag morgen flydde vi derfor til Pokhara, en 45 minutters flytur vest for Kathmandu.

Vi hadde god tid da vi møtte opp på flyplassen i Kathmandu for å ta flyet vårt halv åtte. Det var null kø og vi fikk betalt flyplassavgiften og sjekket inn i en bod i en fei. Vi gikk videre til sikkerhetssjekken som bestod i spørsmål om vi hadde med oss lighter, våpen eller eksplosiver i håndbagasjen. Vips så var vi inne i ventehallen, mye tidligere enn forventet. Vant med sjekk av identitet opp til flere ganger, registrering av fingeravtrykk, skanning av bagasje, begrensinger på flytende væske og gjerne en kroppsvisitering, hadde vi satt av unødvendig god tid på flyplassen.


Inne i hallen var det bare å sette seg ned og vente på at vårt fly skulle bli ropt opp. I disse dager er det utrolig mange turister her i Nepal og det letta kontinuerlig fly fra bakken mot både Pokhara og Everest regionen. Det var kun en gate som var tatt i bruk, og hvert tiende minutt kom det en mann ut og annonserte hvilket fly som skulle ta av nest. Det var ikke noe høytaleranlegg så man måtte følge nøye med når avgangen nærmet seg. Like før flyet egentlig skulle ta av ble det endelig vår tur til å stue oss inn i en buss og bli kjørt ut på rullebanen til flyet vårt. På veien måtte vi stoppe og hekte bagasjen på bussen for å ta den med ut til flyet!

Ute på rullebanen stod propellflyene på rekke og rad og ventet på oss.

Noen av flyene holdt på med dagens rengjøring – med vann i bøtter og en god gammeldags kost!

Vel oppe i lufta tok det ikke lang tid før fjellrekkene åpenbarte seg for oss. Vi flydde over skyene og på høyde med de 7-8000 meter toppene. En helt fantastisk flytur!

Første møte med Pokhara var fjelltoppene som låg i horisonten like bak flyplassen.

Fra flyet måtte man gå langs en gangvei til ankomsthallen.


Benedicte venter spent på bagasjen ved "rullebåndet"

Bagasjen ble bært inn til bagasjeutleveringen

3 comments:

Jan-Henrik said...

hehe.. det første jeg tenker er at ikke f... om vi kunne lurt Gert opp i ett av de flyene der... :P

Merker jeg hadde vært litt skeptisk selv faktisk...

Pyselotte said...

Hehehe det var det første jeg sa til Marina og.
Ikke søren om du får meg til å fly innenriks fly der nede om jeg kommer! ;)

Marina =) said...

men gert klarer du såvidt lure opp i noe som helst fly da, en er jo bekymra bare eg ska fly til oslo! hehe... skjønner ikke skepsisen.. var en helt utrolig flott tur, og med en gang man ser fjellene klarer man ikke tenke på noe annet! ;)