Feb 7, 2009

Det finnes regler i krig...

Og denne uken holdt Benedicte og jeg et todagers kurs for 30 frivillige i Banepa for å lære dem mer om dem! I tillegg hadde vi mye fokus på Røde Kors sin historie og prinsippene da dette henger mye sammen. Mange av deltagerne hadde lite eller ingen forhåndskunnskap om Røde Kors og at det faktisk finnes regler i krig da de kom på kurset.

Ivrige deltagere i en liten konkurranse

Med erfaring fra Norge hvor de aller fleste frivillige har noe kunnskap om Røde Kors sin historie og prinsipper, har vi i Nepal vært overrasket over hvor lite en gjennomsnittlig frivillig vet om organisasjonen sin. Å øke kunnskapen om egen organisasjon var et av hovedmålene ved kurset, i tillegg til at vi ønsket at deltagerne skulle lære noen metoder slik at de kan videreformidle det de lærte til resten av ungdomsgruppen sin.

Uten strøm må kreative måter brukes for å vise forskjellen på en stridende og ikke-stridende

I ekte Røde Kors Ungdom stil hadde vi mange deltagende aktiviteter og diskusjonsoppgaver, noe som i begynnelsen føltes uvant for de fleste deltagerne. I Nepal er man ikke vant til å ta ansvaret for læringen selv, men alle var glade for at de slapp å sitte i ro og høre på foredrag i to dager. Kurset ble avsluttet med en økt hvor deltagerne selv måtte presentere ulike temaer for de andre. Gruppene imponerte min sin kreativitet med skuespill, diktopplesning og ulike andre presentasjonsteknikker.

Lek og morro er en selvfølge når vi holder kurs! =)

Hvis du vil lese mer om hvilke regler som gjelder i krig kan du lese her
Og dersom du vil lese om hvordan Røde Kors Ungdom jobber med Regler i Krig i Norge kan du gå inn her

Oss sammen med alle kursdeltagerne

No comments: