Sep 18, 2008

I'm in Nepal!! =D

Da sitter jeg her på et hotellrom i Kathmandu opplyst av stearinlys. Jeg er tilbake i strømsparingens verden, og har det i grunn ganske koselig her vi sitter. Det første døgnet i Nepal er tilbakelagt, og førsteinntrykket er veldig bra. Etter over ett døgn på reisefot, med mye flyplassventing og lite søvn, ble vi hentet på flyplassen av Dwarika og Umita som var ungdomsdelegater i Norge i fjor. Vi ble kjørt gjennom et kaotisk trafikkbilde til hotellet vårt som ligger i Thamel, backpackerstrøket. Vi fikk utdelt program for den kommende uken som skal tilbringes her i hovedstaden, og en del papirarbeid som skal fylles ut. Etter en kjapp middag krøp vi under dynen og fikk oss en god 13-timernattssøvn.. ;)

På programmet i dag stod ”Immigration” for å få ordnet med visum med arbeidstillatelse frem til juni neste år. Vi hadde god tid etter frokost og benyttet muligheten til å fylle ut papirene til visumsøknaden. Da vi åpnet konvolutten vi fikk i går, viste det seg at visumsøknaden vi hadde fått utdelt kun gjaldt for ”foreigners married to a Nepali citizen”. Vi ringte Bipul (kontaktpersonen vår) som kunne betrygge oss med at det ikke var planlagt bryllup for oss i dag, og at vi ville få de riktige papirene på kontoret...

Meg og visumsøknaden for "Foreigners married to Nepali Citizens..."

Store deler av dagen i dag ble tilbrakt på immigration office ventende på visum, kun avbrutt av lunsj på en restaurant med utsikt over byen. Etter at visum ble utdelt til to lykkelige nordmenn, kunne vi ta med oss en etter hvert ganske utålmodig nepaleser ,som hadde tilbrakt hele dagen sammen med oss. Vi ble kun én time forsinket for å ha møte med representanten til Føderasjonen her i Nepal.

Utsikten fra Restauranten...

Vi har i ettermiddag vandret litt i området rundt hotellet og sugd til oss alle de nye inntrykkene. Selv om det til tider kan være ganske kaotisk og hektisk, virker Kathmandu som en hyggelig by, det er i hvert fall innbyggerne, som også er utrolig hjelpsomme. Da vi satte oss ned på restauranten på hotellet for å spise middag kom hotellsjefen og satte seg ned med oss for å fortelle oss om Kathmandu og kulturen her i Nepal!
Da kom plutselig strømmen tilbake igjen og jeg får blogga innlegget mitt i kveld likavel – hurra!
Subaratri (God Natt) =)
Gata utenfor hotellet...

obs! blogginnlegget ble skrevet i går, 18/9, men ble pga tekniske problemer ikke lagt ut da.. :) i dag har vi stort sett bare vært i møter med de ulike avdelingene i Nepal Røde Kors - stay tuned for more.. ;)

No comments: