Sep 21, 2008

Bokanbefalning!

Hvert år blir nesten 12 000 Nepalske jenter offer for menneskehandel, solgt av familiene enten hensiktsmessig eller uvitende til bordeller i India. Over hele verden anslås det at nesten en halv million barn blir offer i denne industrien hvert år.
Boken Sold, can she ever be free av Patricia McCormick forteller historien til 12 år gamle Lakshmi fra en fjellandsby i Nepal. Hun blir sendt til storbyen for å jobbe som huspike for å tjene penger for familien, men en helt annen skjebne venter henne. Dette er en gripende historie om 12 åringens opplevelse og perspektiv. I tillegg gir den innsikt i hvorfor og hvordan denne typen handel foregår.

Menneskehandel er et økende problem verden over, og vi har de siste årene sett flere ofre som har havnet i vårt eget Norge. Røde Kors Ungdom har i år en kampanje med fokus på menneskehandel. Les mer om temaet og hvordan du kan bidra på http://www.rodekorsungdom.no/Aktiviteter/narkatastrofenrammer/.
Men det første du kan gjøre er å lese boka!

2 comments:

Anonymous said...

Hey big sis! Godt å høre at alt er bra med deg.. Føles fortsatt litt rart at du er så langt borte.. Skal lese den boken hvis jeg finner den et sted..:) Hvordan går det med "kjæresten" din? :D haha.. Gleder meg til ny oppdatering..:)
Kos deg videre, og vær forsiktig, vi vil ha deg hjem igjen og..;)

Marina =) said...

føles fortsatt veldi rart å være så langt borte og.. ;) boka må bare leses, såg man kunne få den på bokkilden så burde ikke være for vanskli å få tak i.. ;) har ikke sett noe mer til duden så regna me han tok hintet, men traff en annen fyr som ramsa opp uttallig mange norske byer fra nord til sør, til å med masse småsteder ikke en gang eg hadde hørt om! alt man pugger for å imponere turister.. ;)