Sep 26, 2008

En liten Update

Da har en uke til i Kathmandu gått. Vi skull egentlig reise videre til Banepa, byen vi skal bo i de kommende månedene, på tirsdag, men leiligheten vår har ikke har vært klar så vi har ikke komt oss avgårde. Foreløpig skal vi reise på søndag, men det kan hende det blir en ny streik igjen så da blir det utsatt til mandag. Det skal bli utrolig godt å komme seg på plass, få seg et hjem og ta fatt på det arbeidet vi skal gjøre her nede. Jeg har bodd i en bagg i 5 uker nå, så det skal bli utrolig godt å få pakket seg ut!

Som jeg nevnte over blir det kanskje streik på søndag, noe det har vært en del av i det siste. En streik/demonstrasjon, populært kalt en Bandh på nepali, er måten man sier fra på her i Nepal. Forrige helg var dette grunnet det nye statsbudsjettet som ble lagt frem forrige fredag. Bandhs består ofte av veisperringer og brenning av dekk, noe som hemmer alle transportmuligheter her i byen. Dette førte til at vi på søndag ikke kom oss noen vei og tilbragte dagen på hotellet. For vår egen sikkerhet har vi heller ikke kunnet bevege oss langt fra hotellet i frykt for at det skal blusse opp opptøyere. Bandhs er ikke rettet mot turister og andre utlendinger, og er helt ufarlige så lenge man ikke oppsøker og provoserer dem!

Denne uken har vi fått gjort oss ferdig med møtene med de ulike avdelingene i Nepal Røde Kors, registrert oss på den norske ambassaden og vært på sikkerhetsbreef med ICRC (Den Internasjonale Røde Kors Komiteen). I dag skal vi være med på et kulturelt program i Thamel, og i morgen skal vi delta i en workshop med en av de lokale Røde Kors Ungdom gruppene, så det blir en travel og spennende helg!

Ellers blir bildene jeg tar som ikke blir blogget lagt ut i følgende webalbum, så det er bare å ta en titt! =)
Kathmandu, Nepal

No comments: