Mar 25, 2010

Just another Banepa moment

Onsdag morgen hadde vi et av de typisk absurde Banepa øyeblikkene våre. Tirsdag ettermiddag fortalte gamlemor (som forøvrig ikke snakker engelsk) om at hun skulle til Chandeswori (stort tempel i Banepa) om morgenen etter, men at de først skulle gå rundt Banepa. Siden det onsdag var offentlig høytidsdag og 6 måneder siden Dashain, koblet vi dette til noe religiøst og at hun skulle til tempelet for å be. Hun ville at vi skulle være med, og vi bestemte oss for å stå opp onsdag morgen og bli med.


Etter cyiah og kjeks, ble vi med Subha og Luna ut klokken seks om morgenen. Vi gikk oppover mot samfunnshuset hvor en rekke mennesker hadde samlet seg. Vi hilste på de som stod rundt omkring og fant venninnene til Subha mens vi ventet på at arrangementet inne i hallen skulle bli ferdig.


Det tok ikke lang tid før vi begynte å ane ugler i mosen, og skjønte at språkbarrieren med gamlemor hadde slått inn. Det var slett ikke en religiøs valfart vi var i ferd til å være vitne til – men vi var rekruttert til å delta i en ”rally” (slags parade) gjennom Banepa for å reklamere for en stor yoga Guru som skal komme fra India til Banepa neste uke. Skilt ble delt ut og vi ble plassert i de strenge rekkene sammen med de andre fremmøtte.




Så der gikk vi – med plakat i hånd, i rekken bak en bil med høyttaler på taket og større faner. Langs veien stod folk og smilte og lo av de to malplasserte utlendingene. For syns skyld, og for gamlemor og Subha som synes det var kjempe stas at vi var med, gikk vi et lite stykke av veien sammen med dem før vi sneik oss ut i en sving et godt stykke før Chandeswori som var endestoppet. Vi hadde forsåvidt forstått riktig i det gamlemor hadde fortalt – hun skulle gå rundt i Banepa også gå til Chandeswori, vi hadde bare ikke oppfattet hvorfor….




1 comment:

Ann-Mari said...

Høres ut som om du koser deg ;)
Kjempe kjekt at bloggen e oppdatert igjen :p Kos deg videre, og god tur hjem til Norge!!